Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите на празен ход 156 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с оборотите на празен ход 156 2.0

здравейте колеги проблема ми е следния от два три,дни колата ми прави някаква игра с оборотите смисъл като запаля и се едно се дави и на 3 цилиндъра работи това го прави и на студен и на топъл двигател Не го прави често но е факт та мисълта ми е от какво може да е сменил съм свещи и дебитомер Мен ме навява на мисълта че е въздушния филтър и мислех утре да проверя но все пак дайте си мненията колата е 156 2.0 ТС мерси предварително
    Last edited by belov_88; d.m.y г., 19:13.
    АЛФА РОМЕО 156 2.0 TS '2000

А бобините ти как са?Я ги погледни да не е пробила някоя.

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
    бивша 155 2.0ts
    бивша 155 1.8ts

Comment

ами не съм ги поглеждал колега просто нямам време а и проблема е пресен на 2 ,3 дена и не му обръщах много внимание мислех че са ме врътнали нещо с некачествен бензин но след днес след като ми го направи няколко пъти съм доста озадачен и за това питам от какво може да е мерси ще го имам и това предвид

Comment

Първоначално публикувано от delian1978 Покажи съобщение
        А бобините ти как са?Я ги погледни да не е пробила някоя.
        Виж и кабелите.И те правят такива въртелчета.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Бобини кабели и свещи тва ще да е и от дросела ама не ми се вярва ....
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

мерси колеги значи утре като проверявам ще се насоча към бобините и кабелите Въпреки че сега като се замисля наистина може да се окаже че е от въздушния филтър че не съм го сменял отдавна а и миналата седмица се правих малко на майстор оказа се че ми е скъсан въздухопровода след дебитомера там тая часта дето влиза в дросела и ми смучеше въздух!!!Залепих го с високотемпературно лепило и изолация за тръби и май добре стана спря да смуче ама мисълта ми е че ако си е за смяна въздушния филтър не е имало проблеми защото е смучело от там а след като съм оправил пробойната и ето проблема ама ще вида за кво иде реч!!!Мерси пак за отговорите колеги като разбера от какво е ще драсна едно коментарче

Comment

Първоначално публикувано от belov_88 Покажи съобщение
              мерси колеги значи утре като проверявам ще се насоча към бобините и кабелите Въпреки че сега като се замисля наистина може да се окаже че е от въздушния филтър че не съм го сменял отдавна а и миналата седмица се правих малко на майстор оказа се че ми е скъсан въздухопровода след дебитомера там тая часта дето влиза в дросела и ми смучеше въздух!!!Залепих го с високотемпературно лепило и изолация за тръби и май добре стана спря да смуче ама мисълта ми е че ако си е за смяна въздушния филтър не е имало проблеми защото е смучело от там а след като съм оправил пробойната и ето проблема ама ще вида за кво иде реч!!!Мерси пак за отговорите колеги като разбера от какво е ще драсна едно коментарче
              Оххх да не ти чупя хатъра ама... не е от мръсен филтър това. Кабели, бубини, дюзи... и др.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

E карай само с бензин 100 октана /от Шел само взимам/, преди това прочистих с една две добавки за почистване /Фул клинър, или нещо от сорта, около 15 лева пак в Шел а го имаше и със смарт точки беше, а има и други, взимай вносните/, а ако не изчезне причини бол
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Това от мръсен филтър мисля че не мое да стане - мое ма чак пък толкоз да е мръсен не вярвам......
                  Това само студена ли го прави или винаги, кога се оправя, има ли детонации в колекторите, и какъв дебитомер сложи?
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

днес прегледах всичко нищо не открих не ми го направи номера може и от бензина да е вече и аз незна по принцип сипвам само от омв 95 карера!!!
                    иначе на въпроса на колегата ферарист дебитомера ми е на бош оригинален от сашо ауто 270 лв ли незнам някъде толко го плащах!!!Тоя номер ми го направи и на студен и на топъл двигател за детонации мисля че като подавам леко газ и се заслушам нещо по някой път се едно пука от гърнето

Comment

Колега а ламбда сондата ти как е ходил ли си на диагностика . Аз имах подобен проблем и се оказа че няма подгряване и като я смених се оправи
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

или в най-добрият случей когато си проверил бубини и свещи ако някоя нее правела хубав контакт,като си ги махал после сложил и си я оправил да си дава контакт.на бащами на колата прави такива мизеерии от време на време
                        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Да използвам темата....
                          От няколко дни не мога да паля нормално. Има някакви детонации в първата минута след като запаля. Прави го само на студен двигател или по точно от сутрин на сутрин. Ако я изгася и изстине напълно, не го прави.
                          Свещи , бобини , кабели ? Не съм ги пипл до момента.
                          Дебитомера е сменен... ламбдата до колкото знам не работи в този режим на двигателя.

Говоря за бензин. На газ не съм пробвал принудително да паля..

Дайте идей? От къде да почна?

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                            Да използвам темата....
                            От няколко дни не мога да паля нормално. Има някакви детонации в първата минута след като запаля. Прави го само на студен двигател или по точно от сутрин на сутрин. Ако я изгася и изстине напълно, не го прави.
                            Свещи , бобини , кабели ? Не съм ги пипл до момента.
                            Дебитомера е сменен... ламбдата до колкото знам не работи в този режим на двигателя.

Говоря за бензин. На газ не съм пробвал принудително да паля..

Дайте идей? От къде да почна?
                            От диагностика/дижурния отговор/,но без нея няма как да се локализира проблема,а на принципа на пробата и грешката е солено откъм пари.
                            sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

на мен също ми прави такива номера колата но не всеки път ходих на диагностика бобините са добре въздушния филтър не съм го сменял 13 000км а свещите са на 90 000км но ми казаха че има още хляб в тях сменил съм ламбда,дебитомер,и съм правил мотора всичко по него съм сменил и по някои път има детонаций в колекторите
                              Last edited by stefoo; d.m.y г., 10:54.
                              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Working...
                              X